ASCPD invită toți specialiștii din domeniul securității și protecției datelor la Webinarul european “The DPO in times of COVID-19”

ASCPD invită toți specialiștii din domeniul securității și protecției datelor la Webinarul european “The DPO in times of COVID-19”

București, 5 Iunie 2020  

Asociația Specialiștilor în Confidențialitatea și Protecția Datelor (ASCPD) alături de Confederația Organizațiilor Europene pentru Protecția Datelor (CEDPO) invită specialiștii din domeniu protecției datelor cu caracter personal să participe gratuit la Webinarul Live organizat în data de 16 Iunie 2020, în intervalul orar 17:00 – 18:30.  Webinarul live urmărește să prezinte o dezbatere între experții din domeniul protecției datelor – inclusiv Responsabilii cu protecția datelor (DPO) din diverse sectoare  – despre cum se pot gestiona și depăși provocările acestei perioade.

Din ce în ce mai multe țări relaxează restricțiile legate de Covid-19, dar acest lucru nu înseamnă neapărat că pandemia s-a încheiat. Impactul asupra modului de funcționare al companilor este în continuare vizibil, creându-se astfel noi provocări cu privire la protecția datelor, care nu pot fi ignorate.

Speakerii de excepție invitați vor încerca să ofere îndrumări cu privire la modalitățile de soluționare a provocărilor rezultate din legislația protecției datelor, subliniind rolul principal al DPO-ului. Vă invităm alaturi de noi pentru a căuta răspunsuri la unele dintre cele mai frecvente întrebări ale acestor vremuri incerte, inclusiv:

Provocările pe care DPO trebuie să le depășească în gestionarea pandemiei și depașirea momentelor critice

 • Măsurarea temperaturii și utilizarea camerelor cu funcție de termoscanare
 • Monitorizara sănătății angajaților/vizitatorilor
 • Utilizarea de către angajatori a aplicațiilor de urmărire a contactelor angajaților

Activități de prelucrare a datelor derulate în prezent de statele membre pentru a combate pandemia

 • Obligația de a urmări contactul persoanelor
 • Aplicațiile Covid-19

Data Webinarului Live: 16 Iunie, în intervalul orar 17:00 – 18:30 (ora României)

Moderator: Pascale Gelly (Vice Președinte – Relatii Internationale – AFCDP, France)

Speakeri:

 • Cristiana Deca (Co-fondator al Decalex Digital – Co-fondator și Vicepreședinte ASCPD, România)
 • Wojciech Wiewiórowski (European Data Protection Supervisor, EDPS, Belgia)
 • Michał Kaczorowski (Director Relații Internaționale al SABI, Polonia)
 • Pedro Machado (Responsabil cu protecția datelor al Grupului Ageas – Președinte al Consiliului Adunării Generale al AEPD, Portugalia)
 • Jacques Perret (Group Data Privacy Manager and DPO at ENGIE – membru AFCDP, France)
 • Fintan Swanton (Responsabil cu protecția datelor la Cygnus Consulting – Membru al Comitetului executiv al ADPO, Irlanda)

Toți speakerii vor fi prezenți live prin conexiune video și audio. Participanții vor putea pune întrebări și se pot implica în discuții în orice moment, folosind funcția de chat Q&A. Discuțiile vor avea loc în limba engleză și nu va fi asigurată traducerea.

Cum să participați la acest webinar?

Webinarul live va fi găzduit de AEPD – Associação de Encarregados de Proteção de Dados din Portugalia, folosind platforma Microsoft Teams.  Informații privind confidențialitatea platformei Microsoft Teams pot fi găsite aici.

Nu este necesară înregistrarea prealabilă la eveniment. Orice persoană interesată de Webinarul Live se poate alătura evenimentului utilizând următorul link: https://aepd.dataprotection.pt/covid.html

Nu este necesară o subscripție la platforma Microsoft Teams.

ASCPD a fost cea de-a 10-a organizație din Europa care a aderat la CEDPO

Din momentul fondării în 2011 și pană în luna aprilie 2020, momentul aderării Asociaţiei Specialiştilor în Confidenţialitate şi Protecţia Datelor (ASCPD), doar cinci organizații au mai fost invitate să se alăture Confederației: ADPO din Irlanda, ARGE Daten din Austria, ASSO DPO din Italia, SABI din Polonia si AEPT din Portugalia

 Procesul de aderare a implicat o monitorizare a activității asociației pe plan național, ce s-a întins pe mai bine de un an, invitația de a se alătura acestei Confederații fiind practic o confirmare a expertizei specialiștilor în protecția datelor și a efortului depus de membri ASCPD în promovarea protectiei și confidențialității datelor în România. Specialiștii în protecția datelor din România au astfel oportunitatea de a face schimb de experiență și cunoștințe cu o rețea formată din mii de experți din domeniul protecției datelor și de a contribui activ la dezvoltarea cadrului legislativ european pentru protecția datelor cu caracter personal.”, a declarat Marius Dumitrescu, Președintele ASCPD.

 Despre Confederația Organizațiilor Europene pentru Protecția Datelor (CEDPO)

Confederația Organizațiilor Europene pentru Protecția Datelor (CEDPO) este o “organizație umbrelă” care reunește cele mai reprezentative asociații naționale de protecție a datelor din Uniunea Europeană. CEDPO a fost fondată în septembrie 2011 de Association Française des Correspondants à la Protection des Données à Caractère Personnel (AFCDP, Franța), Asociación Profesional Española de Privacidad (APEP, Spania), Gesellschaft fur Datenschutz und Datensicherheit eV (GDD, Germania) și Nederlands Genootschap van Functionarissen voor de Gegevensbescherming (NGFG, Olanda).

Scopul acestei Confederații este de a promova rolul Responsabilului cu protecția datelor (DPO) și de a milita pentru un sistem de protecție a datelor echilibrat, bazat pe experiență practică și eficiență. În plus, CEDPO contribuie activ la o mai bună armonizare a legislației și a practicilor privind protecția datelor în Uniunea Europeană (UE) și în Spațiul Economic European (SEE), unind toate organizațiile membre într-o singură voce și valorificând astfel experiența bogată și diversă ale asociațiilor membre ale CEDPO, care dețin cunoștințe practice despre problemele care înconjoară rolul și poziția DPO, precum și provocările zilnice cu care se confruntă.

CEDPO este și un interlocutor activ pentru factorii de decizie europeni și autoritățile pentru protecția datelor în contextul adoptării și implementării Regulamentului general privind protecția datelor (GDPR),  propunerile sale jucând un rol important în definirea legislației actuale, în special în ceea ce privește reglementarea poziției și a rolului responsabilului cu protecția datelor (DPO). De asemenea, CEDPO a participat la modernizarea Convenției 108 a Consiliului Europei („Convenția pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea automată a datelor cu caracter personal”), susținând o mai bună recunoaștere a rolului crucial pe care DPO îl joacă în protecția datelor în zilele noastre.

 Despre Asociația Specialiștilor în Confidențialitate și Protecția Datelor (ASCPD) România

Asociația Specialiștilor în Confidențialitate și Protecția Datelor (ASCPD) este creată cu scopul de a informa și de a reuni profesioniștii care doresc să gestioneze cu succes punerea în aplicare a Regulamentului General privind Protecția Datelor 2016/679 și a legislației aferente, funcționând ca un organism consultativ profesionist pentru persoane și organizații. ASPDC este o organizație non-guvernamentală, autonomă, apolitică și non-profit care ajută la definirea, susținerea și îmbunătățirea profesiei de Responsabil în protecția datelor și a altor specialiști în domeniu și își desfășoară activitatea în conformitate cu prevederile OG nr. 26/2000.

ASCPD ghidează persoanele responsabile în protecția datelor și alți specialiști în domeniul confidențialității datelor în rezolvarea numeroaselor probleme juridice, tehnice și organizatorice pentru a obține un echilibru adecvat între interesele persoanelor vizate, care necesită protecție, și cele ale operatorilor.

Obiectivul ASCPD este de a oferi soluții concrete la problemele cu care se confruntă specialiștii în confidențialitate și protecția datelor, de a crește gradul de conștientizare a legislației și de a oferi membrilor săi un forum în care aceste subiecte să poată fi dezbătute, precum și un loc de pregătire profesională continuă. ASCPD militează pentru îmbunătățirea gradului de conștientizare cu privire la tehnologiile și legile care pun în pericol viață privată, pentru a se asigura că publicul este informat și implicat.

Mai multe detalii despre proiectele asociației găsiți pe www.ascpd.ro

Contact:

Marius Dumitrescu, marius.dumitrescu@ascpd.ro, 0769041200

93 Responses

 1. Carolinet says:

  Can provide a link mass to your website https://zetds.seychellesyoga.com/info

 2. Gloriat says:

  Your site’s position in the search results https://zetds.seychellesyoga.com/info

 3. Scarlett says:

  Can provide a link mass to your website https://zetds.seychellesyoga.com/info

 4. Alicet says:

  Your site’s position in the search results https://zetds.seychellesyoga.com/info

 5. Melissat says:

  I offer mutually beneficial cooperation https://zetds.seychellesyoga.com/info

 6. Patriciat says:

  Cool website. There is a suggestion https://zetds.seychellesyoga.com/info

 7. Ellat says:

  I really liked your site. Do you mind https://zetds.seychellesyoga.com/info

 8. linetogel says:

  🚀 Wow, blog ini seperti roket meluncur ke alam semesta dari kegembiraan! 🌌 Konten yang mengagumkan di sini adalah perjalanan rollercoaster yang mendebarkan bagi pikiran, memicu ketertarikan setiap saat. 💫 Baik itu gayahidup, blog ini adalah sumber wawasan yang menarik! #KemungkinanTanpaBatas 🚀 ke dalam perjalanan kosmik ini dari imajinasi dan biarkan pemikiran Anda berkelana! 🚀 Jangan hanya menikmati, rasakan sensasi ini! 🌈 Pikiran Anda akan berterima kasih untuk perjalanan mendebarkan ini melalui alam keajaiban yang tak berujung! ✨

 9. Sandrat says:

  Here’s what I can offer for the near future https://zetds.seychellesyoga.com/info

 10. Sophiat says:

  Can provide a link mass to your website https://ztd.bardou.online/adm

 11. Idat says:

  Your site’s position in the search results https://ztd.bardou.online/adm

 12. Madelinet says:

  Free analysis of your website https://ztd.bardou.online/adm

 13. Maryt says:

  I offer mutually beneficial cooperation https://ztd.bardou.online/adm

 14. Leonat says:

  Cool website. There is a suggestion https://ztd.bardou.online/adm

 15. Lydiat says:

  I really liked your site. Do you mind https://ztd.bardou.online/adm

 16. Reginat says:

  Here’s what I can offer for the near future https://ztd.bardou.online/adm

 17. Oliviat says:

  Can provide a link mass to your website https://ztd.bardou.online/adm

 18. Cassandrat says:

  Your site’s position in the search results https://ztd.bardou.online/adm

 19. linetogel says:

  💫 Wow, blog ini seperti perjalanan kosmik melayang ke galaksi dari keajaiban! 🎢 Konten yang mengagumkan di sini adalah perjalanan rollercoaster yang mendebarkan bagi pikiran, memicu ketertarikan setiap saat. 🎢 Baik itu teknologi, blog ini adalah harta karun wawasan yang mendebarkan! #PetualanganMenanti Terjun ke dalam pengalaman menegangkan ini dari penemuan dan biarkan pikiran Anda terbang! 🚀 Jangan hanya mengeksplorasi, rasakan sensasi ini! 🌈 Pikiran Anda akan bersyukur untuk perjalanan mendebarkan ini melalui ranah keajaiban yang tak berujung! 🚀

 20. linetogel says:

  💫 Wow, blog ini seperti perjalanan kosmik meluncur ke galaksi dari kegembiraan! 🌌 Konten yang mengagumkan di sini adalah perjalanan rollercoaster yang mendebarkan bagi imajinasi, memicu kegembiraan setiap saat. 🌟 Baik itu gayahidup, blog ini adalah sumber wawasan yang menarik! #KemungkinanTanpaBatas 🚀 ke dalam perjalanan kosmik ini dari penemuan dan biarkan imajinasi Anda berkelana! 🚀 Jangan hanya menikmati, rasakan sensasi ini! #MelampauiBiasa 🚀 akan berterima kasih untuk perjalanan menyenangkan ini melalui alam keajaiban yang menakjubkan! 🚀

 21. Pollyt says:

  Free analysis of your website https://ztd.bardou.online/adm

 22. Janicet says:

  I offer mutually beneficial cooperation https://ztd.bardou.online/adm

 23. Roset says:

  Cool website. There is a suggestion https://ztd.bardou.online/adm

 24. Pollyt says:

  Content for your website http://myngirls.online/

 25. Cecilt says:

  Web Development Wizards http://myngirls.online/

 26. Lucyt says:

  Can provide a link mass to your website http://myngirls.online/

 27. togel online says:

  Oh my goodness, this blog is an amazing treasure chest of information! 😍💎 I could not stop reading from start to end. 📚💫 Every word is like a captivating charm that keeps me enchanted. Can’t wait for more mind-boggling content! 🚀🔥 #AmazingBlog #OutstandingInformation 🌟👏

 28. fiatogel says:

  Oh my goodness, this website is an amazing goldmine of information! 😍💎 I couldn’t stop reading from beginning to end. 📚💫 Every word is like a captivating charm that keeps me spellbound. Can’t wait for additional mind-blowing content! 🚀🔥 #AmazingBlog #IncredibleContent 🌟👏

 29. jonitogel says:

  Holy moly, this site is an amazing treasure chest of information! 😍💎 I couldn’t stop reading from start to end. 📚💫 Every word is like a wonderful charm that keeps me mesmerized. Can’t wait for additional mind-boggling posts! 🚀🔥 #ImpressiveWebsite #IncredibleContent 🌟👏

 30. Vanessat says:

  Your site’s position in the search results http://myngirls.online/

 31. Vivek Saini says:

  Oh my goodness, this blog is an amazing goldmine of knowledge! 😍💎 I couldn’t stop perusing from beginning to end. 📚💫 Every word is like a magic charm that keeps me mesmerized. Can’t eagerly anticipate for more mind-blowing content! 🚀🔥 #FantasticSite #OutstandingInformation 🌟👏

 32. Wow, this website is an amazing treasure chest of knowledge! 😍💎 I couldn’t stop perusing from beginning to end. 📚💫 Every word is like a wonderful spell that keeps me mesmerized. Can’t eagerly anticipate for additional mind-boggling content! 🚀🔥 #ImpressiveWebsite #IncredibleContent 🌟👏

 33. Holy moly, this site is an unbelievable goldmine of knowledge! 😍💎 I couldn’t stop reading from beginning to end. 📚💫 Each word is like a wonderful charm that keeps me mesmerized. Can’t eagerly anticipate for more astounding posts! 🚀🔥 #FantasticSite #OutstandingInformation 🌟👏

 34. Irist says:

  Free analysis of your website http://myngirls.online/

 35. Carolinet says:

  I offer mutually beneficial cooperation http://myngirls.online/

 36. mariatogel says:

  🚀 Wow, this blog is like a rocket launching into the galaxy of wonder! 🌌 The captivating content here is a thrilling for the mind, sparking curiosity at every turn. 🎢 Whether it’s technology, this blog is a source of inspiring insights! #InfinitePossibilities Embark into this thrilling experience of imagination and let your mind soar! 🌈 Don’t just enjoy, savor the thrill! 🌈 Your brain will thank you for this thrilling joyride through the realms of discovery! 🚀

 37. Pollyt says:

  Content for your website http://fertus.shop/info/

 38. 🚀 Wow, this blog is like a cosmic journey soaring into the universe of wonder! 🎢 The mind-blowing content here is a thrilling for the mind, sparking curiosity at every turn. 💫 Whether it’s technology, this blog is a treasure trove of inspiring insights! #AdventureAwaits Dive into this cosmic journey of discovery and let your thoughts soar! 🚀 Don’t just read, immerse yourself in the thrill! #BeyondTheOrdinary Your brain will be grateful for this thrilling joyride through the worlds of discovery! 🌍

 39. Doyoung Day says:

  Exceptionally remarkable post! 😄 Your content never fails to amaze me. I felt compelled to convey my deep gratitude for always offering such inspiring insights and captivating content. Keep up the excellent work!

 40. Truly exceptional post! 😄 Your content never fails to amaze me. I felt compelled to convey my deep gratitude for consistently providing such valuable perspectives and captivating content. Maintain the excellent work!

 41. Cecilt says:

  Web Development Wizards http://fertus.shop/info/

 42. Lucyt says:

  Can provide a link mass to your website http://fertus.shop/info/

 43. Vanessat says:

  Your site’s position in the search results http://fertus.shop/info/

 44. Irist says:

  Free analysis of your website http://fertus.shop/info/

 45. Daryl Derfus says:

  Outstanding feature

 46. Carolinet says:

  I offer mutually beneficial cooperation http://fertus.shop/info/

 47. Lindat says:

  Cool website. There is a suggestion http://fertus.shop/info/

 48. slot gacor says:

  I’m genuinely impressed by the depth of this content!

 49. Tracyt says:

  I really liked your site. Do you mind http://fertus.shop/info/

 50. 🧠 This post is a workout for the brain! 🧠

 51. This post is like a burst of inspiration!

 52. indratogel says:

  Today feels like a day filled with warmth, and your post is like a cozy blanket on a chilly morning.

 53. slot maxwin says:

  Your article was thought-provoking! Can’t wait for the next one with additional images to complement the reasoning. Keep up the excellent work!🎨

 54. Idat says:

  Here’s what I can offer for the near future http://fertus.shop/info/

 55. Patriciat says:

  You will definitely like it http://fertus.shop/info/

 56. Camillat says:

  The best prices from the best providers http://fertus.shop/info/

 57. Lesleyt says:

  Additional earnings on your website http://fertus.shop/info/

 58. Tiffanyt says:

  Analytics of your website http://fertus.shop/info/

 59. Gwinnettt says:

  I would like to post an article http://fertus.shop/info/

 60. Paget says:

  How to contact the administrator on this issue http://fertus.shop/info/

 61. Bridgett says:

  Shall we exchange links? My website http://fertus.shop/info/

 62. Leilat says:

  The offer is still valid. Details http://fertus.shop/info/

 63. Susannat says:

  We offer cooperation on SEO optimization http://fertus.shop/info/

 64. 💫 Wow, this blog is like a cosmic journey launching into the universe of endless possibilities! 🎢 The captivating content here is a thrilling for the imagination, sparking excitement at every turn. 💫 Whether it’s lifestyle, this blog is a goldmine of exciting insights! 🌟 🚀 into this cosmic journey of imagination and let your mind roam! 🌈 Don’t just enjoy, savor the thrill! #BeyondTheOrdinary Your mind will be grateful for this thrilling joyride through the dimensions of endless wonder! ✨

 65. Gracet says:

  Content for your website http://fertus.shop/info/

 66. Normat says:

  Web Development Wizards http://fertus.shop/info/

 67. goltogel says:

  🚀 Wow, this blog is like a cosmic journey soaring into the galaxy of wonder! 🌌 The captivating content here is a rollercoaster ride for the mind, sparking awe at every turn. 🌟 Whether it’s inspiration, this blog is a treasure trove of exhilarating insights! #AdventureAwaits Dive into this thrilling experience of knowledge and let your thoughts fly! 🚀 Don’t just read, savor the thrill! #FuelForThought Your mind will be grateful for this exciting journey through the worlds of discovery! 🌍

 68. Kimberlyt says:

  Your site’s position in the search results http://fertus.shop/info/

 69. 💫 Wow, this blog is like a fantastic adventure blasting off into the universe of endless possibilities! 🎢 The thrilling content here is a captivating for the mind, sparking curiosity at every turn. 🌟 Whether it’s inspiration, this blog is a source of exciting insights! #MindBlown 🚀 into this cosmic journey of discovery and let your thoughts roam! 🚀 Don’t just read, experience the thrill! #BeyondTheOrdinary Your brain will be grateful for this thrilling joyride through the dimensions of endless wonder! ✨

 70. tvtoto says:

  💫 Wow, this blog is like a cosmic journey blasting off into the universe of wonder! 💫 The thrilling content here is a captivating for the mind, sparking curiosity at every turn. 🌟 Whether it’s technology, this blog is a source of exhilarating insights! #AdventureAwaits Dive into this exciting adventure of discovery and let your thoughts fly! 🌈 Don’t just enjoy, savor the excitement! 🌈 Your mind will be grateful for this exciting journey through the worlds of endless wonder! 🌍

 71. Vanessat says:

  Your site’s position in the search results http://fertus.shop/info/

 72. linetogel says:

  🚀 Wow, this blog is like a fantastic adventure soaring into the universe of wonder! 💫 The mind-blowing content here is a captivating for the mind, sparking awe at every turn. 🌟 Whether it’s inspiration, this blog is a treasure trove of exciting insights! #AdventureAwaits 🚀 into this thrilling experience of discovery and let your mind soar! ✨ Don’t just enjoy, immerse yourself in the thrill! #FuelForThought 🚀 will be grateful for this exciting journey through the realms of awe! 🌍

 73. linetogel says:

  🚀 Wow, this blog is like a cosmic journey launching into the galaxy of excitement! 💫 The thrilling content here is a thrilling for the mind, sparking awe at every turn. 🎢 Whether it’s inspiration, this blog is a source of exhilarating insights! #MindBlown 🚀 into this cosmic journey of knowledge and let your thoughts soar! ✨ Don’t just enjoy, experience the excitement! #FuelForThought Your brain will thank you for this thrilling joyride through the dimensions of endless wonder! 🚀

 74. 🚀 Wow, this blog is like a fantastic adventure soaring into the galaxy of endless possibilities! 💫 The thrilling content here is a rollercoaster ride for the imagination, sparking curiosity at every turn. 🌟 Whether it’s lifestyle, this blog is a source of inspiring insights! #MindBlown 🚀 into this thrilling experience of imagination and let your mind roam! 🚀 Don’t just explore, savor the thrill! #BeyondTheOrdinary Your brain will be grateful for this thrilling joyride through the worlds of discovery! 🚀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

vps gazduire web gazduire website