Consiliere

Asociația Speciliștilor în Confidențialitate și Protecția Datelor din România ( ASCPD) atrage atenția asupra celei mai mari breșă de securitate din Europa de Est: date personale, incluzând informații financiare a peste 5 milioane de persoane au fost sustrase din bazele de date ale le Agenției Naționale de Administrare Fiscală, autoritatea fiscală a Bulgariei. Conform estimărilor, mii de români care își au firma sau mașina înregistrată în Bulgaria sunt „victimele” acestui atac informatic, având dreptul conform art.77 din Regulamentul 679/2016 (GDPR) să depună o plângere la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) și la Autoritatea de Supraveghere din Bulgaria (Комисия за защита на личните данни). 

ASCPD militează pentru îmbunătățirea gradului de conștientizare cu privire la tehnologiile și legile care pun în pericol viață privată, pentru a se asigura că publicul este informat și implicat. În cazul acestui incident de securitate deosebit de grav, membrii ASCPD au decis să ofere asistență și consielire de specialitate gratuită persoanelor vizate afectate, din România.

Fiecare persoană din România care se află în evidențele Agenției Naționale de Administrare Fiscală din Bulgaria, poate să solicite ajutorul ASCPD, prin completarea unui simplu formular. Membrii ASCPD vor asista fiecare solicitant în procesul de exercitare a drepturilor care provin din Regulamentul UE 2679/2016. 

Puteți să vă înscrieți completând următorul formular, urmând ca un membru ASCPD să vă contacteze în cel mai scurt timp posibil: 

Campurile marcate cu * sunt obligatorii


vps gazduire web gazduire website