De Black Friday, ASCPD lanseză “Ghidul consumatorului de reduceri”

De Black Friday, ASCPD lanseză “Ghidul consumatorului de reduceri”

Asociația Specialiștilor în Confidențialitate și Protecția Datelor (ASCPD) a publicat pe website-ul www.ascpd.ro un ghid pentru consumatorul de reduceri de Black Friday, pentru ca publicul larg să nu riște să compromită calculatoare sau date, având în vedere că 90% din atacurile cibernetice sunt îndreptate asupra utilizatorilor casnici de internet. ASCPD sfătuiește utilizatorii ca de Black Friday 2018 să evite ofertele incredibile, care uneori ascund pericole sau sunt de pe site-uri nesecurizate și mai bine să achiziționeze produsele de la un comerciant recunoscut.

Înainte de a comunica datele tale personale unui comerciant, citiți cu atenție politicile de confidențialitate, cookies sau protecția datelor personale. Acestea pot fi înglobate într-o singura politică sau politici distincte. Acordați atenție solicitărilor de consimțământ privind comunicările de marketing ținând cont că acestea nu pot fi implicite și nu pot restricționa demersul de a efectua o achiziție online. Oferiți-vă consimțământul pentru comunicări comerciale doar dacă doriți acest lucru.”, sunt sfaturile oferite de Marius Dumitrescu, Președintele ASCPD.

Regulamentul privind Protecția Datelor Personale (UE) 2016/679 oferă persoanelor vizate o serie de drepturi care le pot ajuta să se protejeze împotriva prelucrărilor excesive a datelor. Exercitarea acestor drepturi se poate face în baza unei sesizări scrise adresată comerciantului urmând ca acesta să răspundă fără întârzieri nejustificate şi în orice caz în cel mult o lună de la primirea cererii.

Campania de informare inițiată de ASCPD este susținută de Carrefour România, Trusted.ro, Start-up.ro, Decalex, Health.ro, Lensa, Demax, ITGalaxy, OneIT, Makehot.ro, Cumperiieftin.ro și watchshop.ro

vps gazduire web gazduire website