Consiliul Executiv al ASCPD își începe astăzi activitatea

Consiliul Executiv al ASCPD își începe astăzi activitatea

București, 10 mai 2019. Asociația Specialiștilor în Confidențialitate și Protecția Datelor (ASCPD) din România anunță componența Consiliului Executiv care își începe activitatea la data de 10 mai 2019 pentru un mandat de 8 luni.

Din componența Consiliului Executiv ASCPD fac parte Crina Cif – Secretar General, Cristian Donciu – Director de Marketing, Oana Buzianu – Director de Educație și Dezvoltare, Adriana Ceaușescu – Director Managementul Informațiilor, Daniela Cireașă – Director de Proiecte și Cătălina Lungu – Director de Comunicare.

Încă de la înființare, în luna Octombrie 2017, asociația și-a propus să reunească profesioniștii care doresc să gestioneze cu succes punerea în aplicare a Regulamentului General privind Protecția Datelor 2016/679 și a legislației aferente, funcționând ca un organism consultativ pentru persoane și organizații.

“Asociația noastră ghidează responsabilii în protecția datelor și alți specialiști în domeniul confidențialității datelor în rezolvarea numeroaselor probleme juridice, tehnice și organizatorice, pentru a obține un echilibru adecvat între interesele persoanelor vizate, care necesită protecție, și cele ale operatorilor. Sunt mândru de fiecare membru care a ales sa se implice activ în asociație și care face astfel posibilă o schimbare de mentalitate în România în ceea ce privește securitatea și protecția datelor cu caracter personal. Membrii noului Consiliu Executiv se bucură de tot sprijinul nostru și sunt convins că împreună vom transforma în realitate toate proiectele pe care ne-am propus să le lansăm anul acesta”, a declarat Dumitrescu Marius, Președintele ASCPD.

Obiectivul ASCPD este de a oferi soluții concrete la problemele cu care se confruntă specialiștii în confidențialitate și protecția datelor, de a crește gradul de conștientizare a legislației și de a oferi membrilor săi un forum în care aceste subiecte să poată fi dezbătute, precum și un loc de pregătire profesională continuă. ASCPD militează pentru îmbunătățirea gradului de conștientizare cu privire la tehnologiile și legile care pun în pericol viață privată, pentru a se asigura că publicul este informat și implicat.

Pentru urmatoarele 8 luni, pe agenda de lucru a ASCPD se numără Prima Școală de Vară pentru jurnaliști privind protecția datelor cu caracter personal, lansarea unei campanii naționale privind conștientizarea importanței datelor cu caracter personal, organizarea unei mese rotunde cu reprezentanți din domeniul public și privat din Regiunea de Sud-Est a Europei și organizarea primei Conferințe Internaționale “Privacy România”.

Persoanele interesate sa devină membrii ASCPD pot găsi toate informațiile pe site-ul asociației www.ascpd.ro

vps gazduire web gazduire website